Els Casals

REUNIÓ INFORMATIVA DE PARES I MARES: DIVENDRES 17 DE MAIG  A LES 18.00H

 

Les coses tenen una raó de ser i el temps no esborra les grans aventures viscudes. Recordeu a l’Anna, la Teresa i l’Helena? Si, aquelles bessones que anaven de conte en conte transportant energia, alegria i entremaliadures. Aquelles que ja no sabíem si es portaven malament tan sols per a que la Bruixa Avorrida els enviés a una nova història al·lucinant.

Doncs si, el temps passa per a tothom i elles ja s’han convertit en les iaies més enrotllades del planeta. I les seves netes? Si, serà amb elles amb qui ens centrarem. La Lili,  la Sua i el Jei son tres joves molt contemporanis. Podran ser capaces d’estar a l’alçada d’aquest casal? Lla Bruixa Avorrida, que se n’ha fet d’ella? Son moltes preguntes que encara no sabrem com respondre, però hi ha una que tenim molt clara, a qui no li agradaria viure d’aventures?

 

Per tal de facilitar l'organització interna del casal tenim uns grups de treball formats per infants i joves segons els cursos escolars que han realitzat durant l'any. Principalment els infants estaran dividits en Petits (2015-2013), Mitjans (2012-2009) i Grans (2008-2002). En cas dels grups de mitjans i grans també es subdivideixen en dos grups per tal de facilitar la coordinació.

Tots els grups reben un nom lligat al centre d'interès.

P5

GUS

PETITS

RATOLINS

P3

P4

LUKE

JAQ

MITJANS

BRUIXES I BRUIXOTS

MITJANS 1

MITJANS 2

1r PRIM

2n PRIM

OT

MALÈFICA

3r PRIM

4rt PRIM

MERLÍ

AVORRIDA

ARQUÍMIDES

MILORI

GRANS

MUSSOLS

GRANS 1

GRANS 2

5é PRIM

6é PRIM

HEDWIG

ERROL

1r ESO

2, 3 i 4 ESO

 

L’horari base del Casa d’Estiu està comprés entre les 9h del matí i les 17h de la tarda. Dins d’aquest hi podem trobar diverses franges amb activitats, tallers, sortides i altres que varien segons el dia. 

Les jornades normals* tindràn el següent esquema:

08:00h - Servei de Canguratge

09:00h - Acollida Casal

09:30h - ACTIVITAT 1

11:30h - Pati

12:15h - ACTIVITAT 2

13:45h - Cloenda del dia i avisos

14:00h - Recollida

14.15h: Menjador

15.00h: Temps Lliure

15.30h: ACTIVITAT Tarda 

17.00h: Recollida Menjador

 

A continuació posem a la vostre disposició una breu descripció de cada una de les franges que es presenten dins de l’horari base:

 

 

CANGURATGE

De 8.00h a 9.00h el casal obrirà les seves portes per acollir a tots els infants i joves abans de l'inici de casal. Durant aquesta estona farem danses, jocs...

El servei és totalment gratuït.

ACOLLIDA

L’Acollida és aquell espai entre les 8.45h i les 9.15h abans d’iniciar les activitats on els infants van entrant al Casal, es va fent la benvinguda i s’aprofita per passar llista. El grup de petits farà l’Acollida al Porxo, mentre que el grup de Mitjans i Grans farà l’Acollida al pati del Saltells

CASAL MATINS

Des de les 9.00h fins les 14.00h està comprés l’horari de Casal de matí on es realitzaran tota mena d’activitats relacionades amb la temàtica d’aquest Casal 2019, gimcanes, jocs de pistes, tallers, grans jocs… i molt més! Totes elles preparades per l’equip de monitors/es amb molta cura per a que cada dia sigui únic.

PATI

De les 11.30h fins les 12.00h (en el cas del grup de Petits d’11.00h a 12.00h) trobem una estona de temps lliure on els infants tenen un espai per esmorzar i una estona d’esbarjo. És en aquest espai on treballem valors d’alimentació saludable i la sostenibilitat. 

RECOLLIDA

La recollida, ja sigui al Casal de matí com després de menjador serà un espai on les families de manera ordenada aniran a buscar els infants. En el grup de Petits caldrà ensenyar la targeta de recollida; en el cas de Mitjans i Grans les families podran entrar diractament al Pati i apropar-se fins l’espai on es troba el grup. En l’horari de menjador en tots els casos, les families entraran al pati del Saltells a buscar als infants.

MENJADOR

A partir de les 14.00h i fins les 17.00h per a totes les families que així ho necessitin es farà el servei de menjador on els infants treballaran hàbits de menjador amb un servei de cuina pròpia.

CASAL DE TARDES

Al finalitzar el menjador, de les 15.00h fins les 17.00h està comprés l’horari de Casal de tardes on es realitzaran una sèrie d'activitats més tranquil·les per finalitzar la jornada completa de tot el dia de casal. La recollida dels infants pot ésser variable segons les necessitats de cada familia, sempre a partir de les 15.00h.

 

*L’horari base és modificable depenent de l’activitat del dia. En cas de modificar horaris d’entrada o de sortida, els monitors/es us ho faran saber amb anterioritat 

 

El Casal d’Estiu està comprès per 6 setmanes al llarg dels mesos estivals (25 de juny al 2 d’agost) i el Casal de setembre està comprés per les 2 setmanes abans de començar el curs escolar (2 al 10 de setembre). 

 

Dins de cada setmana podem trobar un gran ventall d’activitats úniques que se’ns dubte estaran plenes de màgia. 

TRÍPTIC INFORMATIU

 

Amb el nostre tríptic informatiu tindràs la informació de tots els dies de casal, amb l'explicació per activitats i el material que cal portar segons les necessitats del dia.  ⚠️⚠️  Si voleu el calendari complert podeu passar a recollir l'imprès per les nostres instal·lacions.

CASAL

Durant el casal d'estiu farem un munt d'activitats com tallers, esports, aventura, orientació, danses, teatre o jocs. Totes elles durant l'horari establert del casal i per tant no caldrà que us prepareu res... tan sols venir preparats per gaudir-les!

Cada dia hi ha activitats especials, activitats que els monitors i monitores preparen amb molta cura per fer d'aquell dia un dia únic. Per participar en aquestes activitats no cal portar gaire cosa... tan sols l'esmorzar del dia. En canvi, d'altres activitats com ara els jocs d'aigua o la Festa de l'escuma es marca al calendari donat que es necessita venir vestits per l'ocasió!

Dins d'aquestes activitats, es desenvoluparan algunes amb el mateix horari però amb indicacions especials. Aquestes són:

 

Festa de l’Escuma

El 2 de juliol es farà la Festa de l’Escuma, una activitat lúdica pensada per totes les edats on els infants gaudiran de jocs d’aigua i on, per acabar, farem la gran festa amb un canó d’escuma. 

Cal portar: Samarreta verda de l’Esplai, esmorzar, aigua, banyador, tovallola, xancletes i crema solar.

Xeringada

En el mateix horari de casal, realitzarem grans activitats d'aigua. Però compte, que acabarem tacats!

Cal portar: Xeringa, samarreta blanca, tovallola, roba de recanvi, esmorzar i aigua.

Macroactivitat

La macroactivitat és un dia molt especial per a totes les persones participants del casal d'estiu. Entre totes realitzarem un vídeo espectacular. Tothom hi participarà per grups i també de forma conjunta. 

Si mai t'has preguntat com es realitzen alguns dels efectes especials de les teves pel·lícules preferides aquesta és la teva activitat! Descobriràs que tu també pots fer trucs espectaculars de càmera sense gaires complicacions. 

Al casal d'estiu hi viuràs coses màgiques i amb la macroactivitat descobrirem la màgia del cinema!

Cal portar: Samarreta verda de l’Esplai (a la motxilla), esmorzar i aigua.

 

La Gran Fira

A l’última setmana del Casal es farà una activitat especial que estarà dividida en dos grans activitats. Primerament el dijous dia 2 d’agostes realitzarà la Nit d’Estrelles, una estada a dormir en el casal on la màgia de les estrelles a la nit serà el plat principal (l’horari de l’activitat serà el mateix que el de una acampada, essent les 18h l’hora d’inici d’aquesta). La segona part de l’activitat es realitzarà el 3 d’agostal Casal, la Gran Fira, on tornarem a viure la màgia de les fires de poble per finalitzar el Casal. Aquesta activitat finalitzarà a les 14h com un dia corrent de Casal (o a les 17h en cas de quedar-se al menjador).

 

Dia sobre Rodes

El 9 de setembrees realitzarà una activitat al Casal especial. En aquesta es realitzaran jocs i tallers específics per aquells medis de transport que tenen els infants a casa amb rodes (patins, patinets, monopatins, bicicletes...). L’activitat es realitzarà durant el matí de Casal.

Cal portar:transport amb rodes, esmorzar, aigua i gorra.

PISCINA

Un o dos dies a la setmana marxem tots els grups a les piscines del Bosc Tancat. Dins de les instal·lacions és on passarem el matí sencer i seran els propis monitors/es els organitzadors dels jocs que s’hi facin, així com la vigilància juntament amb els socorristes dels infants dins de la piscina. Cada una de les edats té una piscina assignada adaptada a la seva alçada i les habilitats de natació. De P3 a P5 aniran a la piscina petita, de 1r a 4t de Primària a la piscina mitjana i; de 5è en amunt a la piscina gran. Cal recordar que aquests dies la recollida es pot realitzar a les 13.20h directament a la piscina o bé a les 14h al Casal (en cap cas a llarg del camí). 

Cal portar: Samarreta verda de l’Esplai, esmorzar, aigua, banyador, tovallola, xancletes, gorra i crema solar (gorro verd en el grup de Petits)

*Mitjans 2 (3r i 4t de Primària) amb autorització prèvia de les families podran anar a la piscina gran

EXCURSIONS I SORTIDES

Aquests dies l'horari del casal d'estiu es veu afectat, doncs tot i que l'hora d'entrada sempre és la mateixa (9.00h), el casal finalitzarà a una hora diferent segons la sortida es faci. És per aquest motiu i per poder fer un recompte a nivell d'autocars que caldrà entregar una autorització especial.

 

 Tenen autoritzacions especials que trobareu en aquesta mateixa plana. El preu de les sortida no té cap cost addicional i entra dins de la setmana excepte les de la quarta setmana que per motiu de l'excursió augmentarà el preu d’aquella setmana en 5 euros per poder fer front a les despeses.

 

Collserola

El divendres 28 de Juny tots els infants del Casal, des de P3 fins la ESO marxarem d’excursió a Collserola. Aquesta activitat estarà compresa entre les 9h del matí i les 17h de la tarda. Tant els recorreguts com les activitats estaran adaptades segons el grup d’edat i les seves necessitats. 

Cal portar:Samarreta verda, esmorzar, dinar*, aigua i gorra.

*Aquells infants que tenen servei de menjador se’ls donarà pícnic. 

Marineland (Gran excursió dels ratolins el 19 de juliol)

Els nens i nenes de P3, P4 i P5 (Ratolins) marxen a Marineland el divendres 19 de juliol. La sortida és a les 9.00h i la tornada a les 20.00h.

Cal que portin esmorzar, dinar, berenar, tovallola, banyador, xancletes, samarreta verda de l’esplai, crema solar, gorra i aigua

Illa Fantasia (Gran excursió de les bruixes el 19 de juliol)

Els nois i noies de 1r a 4rt de primària (Bruixes i bruixots)  marxen a Illa Fantasia el divendres 19 de juliol. De l’esplai marxem a les 9.00h i arribem a les 20.00h.

Cal que portin esmorzar, dinar, berenar, tovallola, banyador, xancletes, samarreta verda de l’esplai, crema solar i aigua

Water World (Gran excursió dels mussols el 19 de juliol)

Els nois i noies de 5é de primària cap endavant (Mussols) marxen a Water World el divendres 19 de juliol. La sortida és a les 9.00h i la tornada a les 20.00h.

Cal que portin esmorzar, dinar, berenar, tovallola, banyador, xancletes, samarreta verda de l’esplai, crema solar, gorra i aigua.

Sortida Familiar

El 26 i 27 de Juliol farem la Sortida Familiar, una activitat pensada per a totes les families del Casal. En aquesta marxarem tots plegats el divendres a les 19.30h amb autocar cap a la casa de Can Xammar (Ametlla del Vallès). Allà farem un munt d’activitats i jocs amb families i infants per acabar la festa dissabte 27 amb un dinar plegats. Finalment la recollida es farà a les 16.30h.

Preu: 13€ infants | 16€ adult

Cal portar: Roba blanca (nit blanca), calçat còmode, roba per l’endemà, sac de dormir o llençols (a escollir) , lot, loció antimosquits i sopar per compartir. 

Platja

El 6 de setembrees realitzarà la tradicional sortida a la Platja amb el Casal de Setembre on tots els infants hi podran participar. Cal remarcar que aquesta activitat finalitzarà a les 17h. 

Cal portar:Samarreta verda de l’Esplai, banyador, tovallola, xancletes, roba de recanvi, crema solar, gorra, esmorzar, dinar*, i aigua. 

*Aquells infants que tenen servei de menjador se’ls donarà pícnic. 

ACAMPADA

Les acampades són activitats on els infants surten fora del recinte del Casal en horari de tarda per marxar a dormir fora un espai d’Acampada a Bellaterra. Aquestes estan compreses en l’horari de 18h de la tarda fins la recollida del Casal de l’endemà.

- L’acampada del grup de Ratolins (P3-P5) es realitzarà el dia 16 de juliol dins del recinte del Casal.

- L’acampada del grup de Bruixes i Bruixots (1r a 4t de Primària) es realitzarà el dia 1 de juliol en el terreny d’Acampada de Bellaterra. 

- L’acampada de Mussols (5è a ESO) es realitzarà el dia 3 de juliol en el terreny d’Acampada de Bellaterra

- La nit d'estrelles comprendrà totes les edats del Casal i es realitzarà el 1 d'agost dins del recinte del Casal 

- L’acampada General que comprendrà totes les edats del Casal de Setembre es realitzarà el 3 de setembre dins del recinte del Casal 

Cal portar: Samarreta verda de l’Esplai, berenar, sopar, esmorzar, aigua, sac de dormir, màrfega, calçat còmode, loció antimosquits, lot i roba per l’endemà (revisar quina activitat hi ha) 

 

Des del Casal s’ofereixen dues possibilitats:

- Quedar-se a dinar al menjador al finalitzar el Casal i quedar-se fins al dia següent

- Marxar a les 14h a dinar a casa i venir a les 18h de nou per iniciar l’activitat de les acampades. 

 

El servei de menjador del Casal d’Estiu s’oferirà aquest any de nou des de la cuina de l’Escola Saltells. Aquest any, com a novetat tenim que l’equip de menjador serà un equip propi de monitors/es que dirigiran el dinar i les activitats que es realitzaran a la tarda. Aquest equip, doncs, treballarà paral·lelament amb l’equip de monitors/es del matí per tal de garantir la continuïtat i el bon funcionament del Casal complet.  

 

L’horari base del servei de menjador és:

 

  • 14.00h: Dinar

  • 15.00h: Estona lliure

  • 15.30h: Activitat tarda

  • 17.00h: Recollida

 

Cada un dels dies de la setmana, els diferents grups d’edat (Petits, Mitjans i Grans) faran activitats dirigides adaptades a les hores de calor del mig dia i les hores de recollida del grup d’infants. Així doncs, a continuació es presenta el calendari d’activitats generals: 

 

Les inscripcions ja estan en marxa i romandran obertes fins a esgotar les places!

 

⚠ Recorda que amb l'inscripció cal entregar una fotocopia de la targeta sanitària (en cas de ser nou participant al casal d'estiu)

A més a més, en cas de ser nou participant, caldrà entregar el document d'autorització del model SEPA.

La documentació la podreu entregar en mà en els dies establerts (Dilluns i Dijous de 18.30h a 20.00h), deixar-la a la nostra bústia, o bé; enviar-la fotocopiada al nostre correu electrònic (esplai@elroser.org) sota el Assumpte: Inscripció Casal Estiu 2019.

 

A fi de poder donar el servei a les famílies que ho demanen, procurem tenir les inscripcions obertes fins a esgotar places.

Aquest any, premiem les incripcions anticipades!

El preu del casal d'estiu d'enguany és: 60€ / Setmana (Tan sols 51€ en cas de realitzar la inscripció anticipadament)

A la graella de preus podreu veure els descomptes per a germans/es. A més a més, els i les membres d'esplai gaudiran d'un 5% de de descompte afegit a l'import total. 

Les sortides i excursions no tenen cap cost afegit, però cal una autorització especial per ampliar l'horari de casal. La Setmana 4, s’afegiran 5€ a aquells/es infants que participin a l’excursió general

El pagament es podrà realitzar de 2 maneres:

1. Domicialització bancària:

Es cobrarà un únic pagament la el 2 de juliol

 

Per fer servir aquest servei caldrà entregar l'autorització del model SEPA facilitat en les autoritzacions.

2. Domicialització bancària fraccionada:

Es cobrarà l'import en dos pagaments. El primer es realitzarà el 2 de juliol i el segon el 30 de juliol.

 

Per fer servir aquest servei caldrà entregar l'autorització del model SEPA facilitat en les autoritzacions

En cas d’anul·lació d’algun servei del Casal d’Estiu d’alguna de les setmanes és retornarà el 70% de l’import total.

En cas de devolució d’un cobrament, tornar a fer la domiciliació bancària suposarà un recàrrec de 5€ més a l’import total inicial 

AJUTS ECONÒNICS

 

Des de l’esplai cada any mirem d'obtenir més fons per destinar-ho a beques d'estiu i en especial les colònies. A més a més des del mcecc també ens fan suport a fi de poder absorbir aquells ajuts que nosaltres no podem assolir.

 

Amb la finalitat de facilitar les coses a les famílies, per no haver de presentar-s'hi a dues convocatòries, fem una única convocatòria, on part d'aquests ajuts seran atorgats per l'esplai i part d'altres per al MCECC. És per aquest motiu que caldrà presentar la mateixa documentació (una sola vegada).

Per demanar l’ajut caldrà posar-se en contacte amb l’equip i ells us explicaran la documentació que cal presentar per poder estudiar-ne el cas. L’ajut pot ser de la quantitat d’entre el 25 i el 75%.

 

Aquests documents es podran entregar a l'esplai

fins el dia 24 de maig del 2019

CONTACTE
682 081 181 | esplai@elroser.org

 

DIRECCIÓ
Av Espanya 21

08290 Cerdanyola del Vallès

  • Twitter App Icon
  • Icono de la aplicación de Facebook
  • Icono de la aplicación Google +
  • Pinterest Social Icon
Amb el suport:
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now