CÀRITAS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

QUÈ ÉS CÀRITAS?

 

La nostra missió és “acollir i treballar amb les persones en situació de pobresa i necessitat perquè siguin protagonistes del seu propi alliberament, des del compromís de la comunitat cristiana. Inclou l’acció social, la sensibilització de la societat i la denúncia de les situacions d’injustícia social”.

 

La nostra missió, doncs, és ajudar aquestes persones a sortir de la situació de patiment en la qual estan atrapades i oferir-los eines i recursos perquè se sentin més confiades i segures i puguin liderar per si mateixes el seu projecte de vida. Creiem en les capacitats de tothom.

Així, volem ser testimonis de l'amor de Crist enmig del patiment humà que experimenta la nostra societat arran de la crisi actual. I, per tant, a més de la tasca assistencial i de promoció de la persona pobra, farem accions de prevenció que evitin que persones que es troben en situació d'exclusió social, residencial, laboral o per temes de salut, acabin en l'exclusió social.

 

      A LA NOSTRA PARRÒQUIA ...

 

La nostra perspectiva és prossocial, i aleshores ens interessem per les dades estadístiques que tenen a veure amb allò que incideix en el desenvolupament humà integral, espiritual i material.

 

AQUESTS SÓN ELS ÀMBITS ON ACTUEM DES DEL ROSER:

- Atenció a la gent Gran

- Lideratge prossocial per a l'adolescencia amb risc de fracàs escolar

- Atenció,alimentació, roba i calçat infantil

 

Troba'ns aquí.

 

LOCALCaritas.jpg

TALLER SOLIDARI GENT GRAN 6.0

Objectius del curs:

 

1. Compartir amb les noves generacions la nostra experiència de gent gran.
2. Treballarem la creativitat econòmica i ecològica, des de la vessant religiosa.

3. Implementarem la implicació de voluntaris i usuaris.

Ens plantegem crear un grup de persones voluntàries, vinculades a la Parròquia de la Mare de Déu del Roser, que amb el suport dels professionals, puguem donar resposta a la necessitat d'oferir espais de relació interpersonals i de desenvolupament de competències intrapersonals i espirituals, a partir de treballs conjunts amb una finalitat netament solidària envers Cerdanyola del Vallès.

 

CÀRITAS INFANTIL

 

 

Detectem a Cerdanyola del Vallès la presència notable de famílies joves de classe social mitja que sofreix una situació d’estretor econòmica i material degut a la crisi general que començà el 2008 i que s’ha allargat en aquests sis anys. Cal afegir-hi la dificultat extrema d’aconseguir un lloc de treball i un ingrés econòmic mínimament suficient per al sosteniment familiar. A més a més, això repercuteix de manera clara en el sosteniment, alimentació, higiene i educació dels fills de tals famílies.

 

Des de Càritas del Roser, volem oferir un recolzament davant d’aquesta situació complexa i ampla. Concretament consisteix en el recolzament material i humà per mitjà de la proporció d’alimentació i productes d’higiene en el període de lactància i primera infància de les famílies amb aquesta tipologia de fills.

 

Cal tenir en compte que, el repartiment dels aliments té un volum de famílies molt alt que no afavoreix un ambient de recolliment. L’espai del Rebost de Cerdanyola té uns límits d’emmagatzematge d’aliments i la parròquia de la Mare de Déu del Roser pot assumir els aliments infantils en el seu local, al mateix temps  que la  seva distribució  i la recepció de les famílies.

 
 

LOCAL DE CÀRITAS INFANTIL

 

Apostant per la qualitat, per poder oferir un millor servei i ajut als ciutadans del barri obrírem un local destinat a Càritas de la parròquia Mare de Déu del Roser dins del barri.

 

Av. Europa 74

08290 Cerdanyola del Vallès

 

HORARI D'OBERTURA

 

Dilluns: 18'00h-19'30h.

Dimecres: 16'00h-17'30h.

Dijous: 16'00h-17'00h.

Dissabte: 11'00h-13'00h.